4 december 2019 door Suzanne van der Aa

Autoverzekeringen: zoek de verschillen

Verzekeringsmaatschappijen concurreren scherp met elkaar, ook op het gebied van autoverzekeringen. In de reclames staat vaak de premie centraal, maar er zijn veel meer aspecten om rekening mee te houden.

De werkelijkheid is dat je de premie van elke verzekering zo laag kunt brengen als je wilt. Het enige wat je als verzekeraar daarvoor hoeft te doen is de verzekeringsvoorwaarden te beperken: wie weinig hoeft uit te keren, kan genoegen nemen met een lage premie!

Voor u als consument is het maar de vraag of die “goedkope” verzekering de zekerheid biedt die u wenst. Het is uiteraard vervelend wanneer u pas nadat een schade heeft plaatsgevonden tot de ontdekking komt dat de door u afgesloten verzekering u met (een deel van) de schade laat zitten

Wat zijn belangrijke verschillen?
Op vele punten verschillen de voorwaarden van verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden. Wij zetten een aantal van deze verschillen hieronder op een rij:

  • Beperking in bestuurders. Soms geldt de autoverzekering voor een beperkt aantal bestuurders, bijvoorbeeld alleen voor u en uw partner.
  • De hoogte van het eigen risico.
  • De maximale vergoeding voor beschadigde accessoires.
  • De eisen die aan de beveiliging van de auto worden gesteld en de sancties wanneer deze beveiliging niet aanwezig is.
  • De waarde die u vergoed krijgt wanneer de auto total loss is. Bij de ene verzekeraar krijgt u bij een schade de nieuwwaarde binnen 12 maanden nadat de (nieuwe) auto aan u is geleverd. Bij andere verzekeraars kan deze termijn langer zijn.
  • De korting op uw bonus/malus bij schades waar u niets aan kunt doen. Denk aan ongevallen met beschermde verkeersdeelnemers, zoals fietsers en voetgangers, of bij schade aan uw auto die door dieren is veroorzaakt.

 

« Terug naar nieuwsoverzicht

 
 
Bedrijfscontinuïteitsplan
Geplaatst op 17 september 2020
 
Schade door jouw product of dienst
Geplaatst op 17 september 2020

Meld me aan voor de nieuwsbrief