27 januari 2021 door Suzanne van der Aa

Avondklok-rellen en schade

De afgelopen dagen hebben er in diverse steden naar aanleiding van de avondklok rellen plaatsgevonden met als gevolg veel schade aan zowel publieke als private eigendommen.

Maar wordt deze schade wel vergoed door verzekeraars? Of doen zij een beroep op de molestuitsluiting? En wat houdt die molestclausule eigenlijk in?

Schade afgelopen dagen
De verzekeraars bekijken nu in hoeverre er schade die de afgelopen dagen ontstaan is door de rellen bij hen verzekerd is en zullen dit conform de polisvoorwaarden vergoeden, waarbij zij vooralsnog geen beroep doen op de molestuitsluiting. Zij zullen bovendien proberen de schade te verhalen op de daders.

Het kan wel zo zijn dat als de situatie niet snel onder controle is, er een nieuwe situatie ontstaat waarin verzekeraars wél vanuit de geldende molestclausule, de situatie en dekking mogelijk gaan herzien.

Molestclausule
Schadeverzekeraars kunnen niet altijd uitkeren. Een aantal oorzaken is uitgesloten, waaronder molest. Onder molest vallen schades die zijn ontstaan in conflictsituaties. Bij 'groot molest', zoals een burgeroorlog, gewapend conflict, opstand, binnenlandse onlusten, oproer en muiterij, mogen verzekeraars sowieso niet uitkeren. Dit is opgenomen in de Wet toezicht verzekeringsbedrijf 1993. Bij 'klein molest', zoals een rellen en opstootjes, mogen verzekeraars zelf bepalen of het onder de dekking valt.

Heb je schade en/of vragen over wat er wel of niet onder de dekking valt, neem dan contact met ons op via info@vanderaa-adviseurs.nl of telefoonnummer 0412-647855.

 

« Terug naar nieuwsoverzicht

 
 
Loterij of beleggen?
Geplaatst op 14 mei 2021
 
Bedenktijd bij kopen van een woning
Geplaatst op 14 mei 2021

Meld me aan voor de nieuwsbrief