25 mei 2020 door Suzanne van der Aa

Kijk eens naar de duurzaamheid van de woning

De overheid heeft samen met Milieu Centraal een site gemaakt waarop je door het invullen van enkele gegevens een goed beeld krijgt van de mate van duurzaamheid van jouw woning.

Duurzaam maken van de woning
Er zijn meerdere redenen om te onderzoeken of je jouw woning duurzamer kunt maken. Bijvoorbeeld om de kosten van energie te verlagen, of om de woning comfortabeler te maken. Maar natuurlijk ook om een bijdrage te leveren aan het behoud van de leefbaarheid van onze aarde.

Veel mogelijk
Rijksoverheid, provincies en gemeentes kennen vele subsidies en belastingvoordelen om het duurzaam maken van jouw woning financieel te ondersteunen. Ook banken kennen in combinatie met jouw hypotheek aantrekkelijke voorwaarden om de kosten van het duurzaam maken van de woning te financieren.

Maar waar te beginnen?
Wij merken bij veel relaties dat zij best bereid zijn om tot maatregelen over te gaan, maar dat zij niet goed weten waar te beginnen en vooral zitten met de vraag wie een betrouwbare partij is om dit uit te voeren?

De overheid heeft hiervoor een site ontwikkeld. Met behulp van deze site krijg je snel inzicht, niet alleen in de maatregelen die bij jouw woning mogelijk zijn, maar ook voor welke maatregelen financiële stimulansen beschikbaar zijn. Ook tref je een lijst aan van “betrouwbare” installateurs in jouw omgeving.

Je vindt de site op  https://www.verbeterjehuis.nl

Wilt u meer weten over de financiering van aanpassingen om de woning te verduurzamen? Wij weten daar veel van. Meer weten? Neem contact met ons op.

 

« Terug naar nieuwsoverzicht

 
 
Fijne feestdagen!
Geplaatst op 22 december 2020
 
Voor eigen rekening: schade door illegaal bezit of gebruik van vuurwerk
Geplaatst op 17 december 2020

Meld me aan voor de nieuwsbrief