17 september 2020 door Suzanne van der Aa

Schade door jouw product of dienst

Als ondernemer doe je je uiterste best jouw klant goed werk te leveren. Toch kan het gebeuren dat er schade ontstaat door jouw product. Bekende voorbeelden hiervan zijn exploderende flessen frisdrank en batterijen in een mobieltje die in brand vliegen. Hierbij gaat het om materiële schade en persoonlijk letsel als gevolg van het (gebrekkige) product. We hebben het dan over productaansprakelijkheid.

Ook als je in plaats van een fysiek product een dienst levert en daarbij een fout maakt, kan er schade ontstaan. Als een belastingadviseur bijvoorbeeld een fout maakt en zijn klant krijgt een boete van de belastingdienst, dan heeft die klant vermogensschade. Dit is een financieel nadeel als gevolg van de fout. Dan hebben we het over beroepsaansprakelijkheid.

Weten waar jouw aansprakelijkheid ligt voor jouw eigen fouten en voor fouten door anderen die onder jouw toezicht en/of verantwoordelijkheid werkzaamheden hebben uitgevoerd? Wij adviseren je graag over de risico’s en verzekeringsmogelijkheden.

 

« Terug naar nieuwsoverzicht

 
 
Loterij of beleggen?
Geplaatst op 14 mei 2021
 
Bedenktijd bij kopen van een woning
Geplaatst op 14 mei 2021

Meld me aan voor de nieuwsbrief