26 mei 2020 door Suzanne van der Aa

Schade door klussen

Deze periode hebben veel mensen ineens tijd om uitgestelde karweitjes op te pakken. De drukte bij bouwmarkten maakt duidelijk dat Nederlanders massaal aan het klussen zijn gegaan. Van een likje verf op dat ene muurtje tot een verbouwing van de badkamer, bij alle klussen kan iets fout gaan. Wat is er dan verzekerd?

Een kort antwoord op deze vraag is niet eenvoudig. Dat likje verf op de muur heeft minder risico dan een verbouwing waarbij gesloopt en gebroken gaat worden. Daarnaast heeft een vers geverfd muurtje geen effect op de waarde van de woning, maar een vergroting van het woonoppervlak wellicht wel. Neem daarom eerst even contact met ons op. Wij kijken of de inboedel- en/of opstalverzekering toereikend is voor de klusplannen.

Heb je zelf geen klus- of verbouwplannen, maar de buren wel? Ook dan kan schade aan uw huis ontstaan zoals scheuren in de muren of waterschade. Als je een huurwoning hebt, kun je de schade melden bij de verhuurder. Heb je een koopwoning? Dan kun je de buren aansprakelijk stellen. Kom je er samen niet uit? Dan kan een rechtsbijstandsverzekering uitkomst bieden. Wel zaak deze al te hebben ruim voordat er schade is. Meer weten? Wij helpen je graag verder.

 

« Terug naar nieuwsoverzicht

 
 
BedrijfscontinuĆÆteitsplan
Geplaatst op 17 september 2020
 
Schade door jouw product of dienst
Geplaatst op 17 september 2020

Meld me aan voor de nieuwsbrief