2 maart 2020 door Suzanne van der Aa

Te belangrijk om niet te doen: de overlijdensrisicoverzekering

Huur of hypotheeklasten
Veel gezinnen betalen voor hun woning een hoge huur of hypotheeklasten. Deze lasten kunnen worden opgebracht doordat één of beide partners inkomen uit werk hebben. Door ziekte of ongeval kan een van de partners komen te overlijden. We weten het. We willen er niet aan denken. Maar door er niet aan te denken verdwijnt het risico niet. Na zo’n veel te vroeg overlijden kan er onvoldoende inkomen zijn om in de woning te kunnen blijven wonen. De bank zal maandelijks de rente en aflossing willen innen, en de verhuurder zijn huur. Maar wat is het alternatief? In Nederland is op dit moment de wachtlijst voor een sociale huurwoning gemiddeld 12 jaar.

Verwaarloosbaar bedrag voor enorme zekerheid
Een overlijdensrisicoverzekering kent een heel lage premie. Met bijvoorbeeld een uitkering van € 75.000 of € 100.000 kan het gezin een groot aantal jaren de woonlasten betalen. De premie voor zo’n verzekering is laag, met een maandbedrag dat vaak minder is dan een abonnement op Netflix. Bij deze verzekering bent u ook niet gebonden aan lange contractperioden. U kunt de verzekering stoppen wanneer u dat wilt.

Maak alstublieft een rekensommetje
In onze vakliteratuur zien wij steeds meer trieste voorbeelden uit de praktijk waarbij nabestaanden in heel vervelende situaties terecht komen doordat een van de partners is komen te overlijden zonder dat voor de nabestaanden financiële zekerheid was geregeld. Onvoldoende financiële reserves, extra kosten, geen of een laag nabestaandenpensioen. Kortom alleen maar tegenvallers. Doe uzelf en ons een plezier: Probeer eens voor uzelf een beeld te schetsen wat de financiële situatie is voor de nabestaanden in het geval één van de partners komt te overlijden. Heeft u onze hulp nodig om alles goed op een rij te krijgen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

 

« Terug naar nieuwsoverzicht

 
 
Zo regel je een betere ‘oude dag’
Geplaatst op 30 oktober 2020
 
Wijzigingen in jouw persoonlijke situatie of in die van je bedrijf?
Geplaatst op 14 oktober 2020

Meld me aan voor de nieuwsbrief