10 maart 2021 door Suzanne van der Aa

Week van het Geld – 22 t/m 26 maart 2021

Goed omgaan met geld is goud waard! Daarom is dit jaar van 22 tot en met 26 maart weer de Week van het Geld. Deze dagen wordt extra aandacht besteed aan financieel bewustzijn onder kinderen en jongeren.

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het Geld is een belangrijke aanjager voor het stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis. Dit jaar viert ‘Wijzer in geldzaken’ de 10e editie van deze projectweek.

Veel basisscholen pakken deze projectweek op en verzorgen speciale lessen over geldzaken. Ook in de media wordt er veel aandacht aan besteed. Dat is super! Want met goede voorlichting en begeleiding kun je al van jongs af aan goed met geld leren omgaan. Met een goede basis aan financiële kennis op jonge leeftijd wordt een stap gezet naar financiële planning, wat al begint op het moment dat een kind voor het eerst zakgeld krijgt. Wat kun je met vijf euro doen? Ga je kopen, sparen of zelfs investeren?

Wil je alvast meer lezen en/of tips en (les)materieel voor thuis? Ga dan naar de website van ‘Week van het Geld’.

 

« Terug naar nieuwsoverzicht

 
 
Zorgverzekering in 2023
Geplaatst op 23 november 2022
 
Alles wat je aandacht geeft groeit
Geplaatst op 26 oktober 2022

Meld me aan voor de nieuwsbrief