4 december 2019 door Suzanne van der Aa

Wetswijzigingen per 1 januari 2020

Op 1 januari 2020 gaan er voor ondernemers weer een aantal nieuwe wetten en wetswijzigingen in. Wij lichten er een paar uit.

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)
Met de WAB wil het kabinet werkgevers aanmoedigen om werknemers in vaste dienst te nemen. Ook moeten flexwerkers meer zekerheid in werk en inkomen krijgen. Met aanpassing van het ontslagrecht, de ketenbepaling, transitievergoeding en WW-premie moet de arbeidsmarkt weer in balans komen.

Zelfstandigenaftrek
De zelfstandigenaftrek daalt stapsgewijs naar € 5.000 in 2028. Hiermee wil het kabinet de fiscale verschillen tussen zelfstandig ondernemers en werknemers kleiner maken.

Kleineondernemersregeling (KOR)
De belastingvermindering wordt vervangen door een btw-vrijstelling. Deze kunt u gebruiken als uw omzet onder de 20.000 euro blijft.

Btw-nummer
In het huidige btw-nummer is het Burger Service Nummer (BSN) verwerkt. Omdat dat in strijd is met de privacywetgeving krijgen eenmanszaken een nieuw btw-identificatienummer (btw-id) voor communicatie met klanten en leveranciers. Het bestaande btw-nummer gaat omzetbelastingnummer heten en blijft in gebruik voor communicatie met de belastingdienst.

Meer weten? Kijk op Ondernemersplein.nl. Deze ‘externe wijzigingen’ hoeven geen gevolgen te hebben voor uw zakelijke verzekeringen. Kom bij ons langs en wij kijken het voor de zekerheid even voor u na. Heeft u veranderingen binnen uw bedrijf (interne wijzigingen)? Die hebben vaak wel effect op uw zakelijke verzekeringen. Trek in dat geval zeker bij ons aan de bel.

 

« Terug naar nieuwsoverzicht

 
 
Bedrijfscontinuïteitsplan
Geplaatst op 17 september 2020
 
Schade door jouw product of dienst
Geplaatst op 17 september 2020

Meld me aan voor de nieuwsbrief