3 december 2019 door Suzanne van der Aa

Zorgverzekering 2020

De nieuwe premies en vergoedingen zijn inmiddels bekend. De ene zorgverzekeraar verhoogt, de andere verlaagt. Waar u rekening mee moet houden als u premies gaat vergelijken is of u deelneemt aan een collectieve zorgverzekering. Dit is een verzekering die een groep mensen afsluit, waardoor korting op de premie bedongen kan worden. Voorbeelden zijn verzekeringen via de werkgever, een belangenorganisatie en een patiëntenvereniging.

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg & Sport wil af van die hoge ‘nepkortingen’. Met ingang van 1 januari 2020 wordt de maximale korting op een collectieve zorgverzekering teruggeschroefd van 10% naar 5%. Heeft u een collectieve zorgverzekering en verhoogt uw verzekeraar de premie niet? Dan kan het toch zo zijn dat u meer gaat betalen door het deels wegvallen van de collectiviteitskorting.

Voor veel mensen is een lagere premie bij een andere verzekeraar reden om over te stappen. Wij adviseren naast premie ook de keuzevrijheid voor zorgverlener en het vergoedingenpakket in uw overwegingen mee te nemen. Wilt u zelf uw zorgverlener kunnen kiezen? En welke vergoedingen heeft wel of niet nodig? Een passende zorgverzekering hangt niet alleen af van gezondheid, maar ook van persoonlijke zaken als gezinsuitbreiding, een operatie of kinderen die (op termijn) toe zijn aan een beugel. Hulp nodig? Wij helpen u graag.

Ook kunt u gebruik maken van onze zorgvergelijker particulier of zorgvergelijker zelfstandig ondernemer/mkb om te bekijken welke verzekering en verzekeraar het best past bij uw wensen.

 

« Terug naar nieuwsoverzicht

 
 
Schenkingsvrijstelling tijdelijk omhoog
Geplaatst op 1 december 2020
 
Zorgverzekering in 2021
Geplaatst op 26 november 2020

Meld me aan voor de nieuwsbrief