Transport-, (bestel)auto- en vrachtwagenverzekeringen. Geen bedrijf kan zonder deze verzekeringen, want zonder vervoer geen bedrijf. Voor veel bedrijven is het zelfs hun core business. Wat zijn de risico’s die u met uw wagenpark en transport loopt en hoe kunt u die goed verzekeren? De adviseurs van Van der Aa helpen u om de juiste afweging te maken tussen verzekeren en kosten en welke aanbieder het beste past bij uw specifieke situatie.

Transport, vervoer, werkmaterieel en WEGAM/WEGAS


Zorgeloos onderweg; als uw goederen, uw motorrijtuigen, uw werkmaterieel en uw medewerkers goed beschermd de weg op gaan.

Vervoert uw bedrijf veel en/of kostbare goederen? Dan is een (goederen) transportverzekering aan te raden. Op de weg zijn namelijk heel wat risico’s waardoor uw zending en uw goederen in gevaar kunnen komen. Met een (goederen) transportverzekering dekt u de financiële gevolgen van verlies en beschadiging af van uw goederen onderweg, tijdens het vervoer.

Ieder bedrijf heeft wel één of meerdere zakelijke vervoersmiddelen. Afhankelijk van het aantal is wellicht een wagenparkverzekering voor uw bedrijf een mooie oplossing. Hierbij brengt u uw wagenpark, bestaande uit een combinatie van zakelijke personenauto’s, bestelauto’s, motorfietsen, aanhangers en opleggers en vrachtwagens,  onder op één polis.

Werkt u veel met werkmaterieel zoals vorkheftrucks of graafmachines? Dan bent u wettelijk verplicht de schade die u met het werkvoertuig aan anderen toebrengt te verzekeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een graafmachine die een leiding kapot trekt. Ook kunt u het werkmaterieel zelf verzekeren.

Krijgt een werknemer een ongeval tijdens de uitoefening van werkzaamheden, dan wordt de werkgever geconfronteerd met omvangrijke kosten. Het ongeval kan plaatsvinden op de werkvloer of op locatie, maar ook tijdens verkeersdeelname voor werk, woon-werkverkeer en andere werkgerelateerde activiteiten. Met name claims voor letselschade kunnen zo hoog oplopen dat de bedrijfscontinuïteit in gevaar kan komen. Dit risico kunt u afdekken met een WEGAM/WEGAS-verzekering.

Wilt u meer weten over de oplossingen die wij u op dit gebieden kunnen bieden? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

(Goederen) transport

De Goederentransport­verzekering is een verzekering voor de financiële gevolgen van verlies en beschadiging van uw goederen onderweg, tijdens het vervoer. U kunt deze verzekering afsluiten voor een eenmalig transport of voor doorlopend goederentransport. U kunt daarbij kiezen voor een werelddekking. Het maakt daarbij niet uit met welk vervoermiddel de spullen worden vervoerd. Of dat nu per vrachtwagen is, per trein, schip of vliegtuig. En ook niet of dat vervoermiddel van uzelf is of van iemand anders.

Vervoert uw bedrijf veel en of kostbare lading? Wij denken graag met u mee en helpen bij de juiste keuze tussen de verschillende dekkingen die mogelijk zijn.

Wagenpark

Geen enkel wagenpark is hetzelfde. Deze kan bestaan uit een combinatie van zakelijke personenauto’s, bestelauto’s, motorfietsen, aanhangers en opleggers en vrachtwagens.

Zakelijke autoverzekeringen kunnen natuurlijk afzonderlijk worden afgesloten. Maar heeft u meer dan 7 – 10 zakelijke auto’s, vrachtwagens en/of aanhangers dan is vaak al een wagenparkverzekering mogelijk. Hierbij brengt u uw wagenpark onder op één polis. Deze verzekering bevat de wettelijk verplichte WA-dekking en kan worden uitgebreid met volledige of beperkte cascodekking en inzittenden- en rechtsbijstandsverzekeringen. Zo gaan u en uw medewerkers goed beschermd de weg op.

 

Werkmaterieel

Met de werkmaterieelverzekering verzekert u uw (gemotoriseerd) werkmaterieel. Gebruikt u tractoren, shovels, vorkheftrucks, graafmachines of bijvoorbeeld kranen? Dan is deze verzekering iets voor u!

De verplichte WA-dekking dekt materiële schade en letselschade die u met een werkvoertuig aan anderen toebrengt. Een graafmachine die een leiding kapot trekt. Of een tractor die tegen een hekje aanrijdt.

Wilt u ook schade aan uw werkmaterieel verzekeren? Dat kan! Dan kiest u voor een brand/diefstal of casco dekking. Aanvullend zijn ook een inzittenden- en rechtsbijstandverzekering mogelijk.

WEGAM/WEGAS

Medewerkers komen te voet, per fiets, per scooter of met de auto naar het werk. Hoe alert uw medewerkers ook zijn, het verkeer is nooit 100% veilig. Vaak neemt een medewerker wel eens een keer de post mee of doen zij een ander klusje voor uw bedrijf als ze naar huis gaan of juist naar het werk toe komen. Er is dus een risico dat uw medewerkers schade oplopen in het verkeer “tijdens werktijd”. U kunt hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Claims voor letselschade, smartengeld en inkomensschade kunnen enorm oplopen en uw bedrijf hard raken.

Met een WEGAM/WEGAS-verzekering dekt u uw werkgeversaansprakelijkheid af in geval van schade aan bestuurders en inzittenden van motorrijtuigen, indien deze schade voor rekening van de werkgever komt. Dit kan zijn op basis van aansprakelijkheid, maar ook op grond van een schadevergoedingsplicht op basis van de relatie werkgever – werknemer, alsmede op basis van het principe van de redelijkheid en billijkheid. Het maakt hierbij niet uit of het een auto van het bedrijf, een leaseauto of een privéauto van de werknemer betreft. De WEGAS-verzekering biedt ook dekking als uw medewerkers zich op een andere manier in het verkeer voortbewegen, bijvoorbeeld per fiets.

 
 

Afspraak maken?

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs.

Lees verder...
 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Vul contactformulier in en wij nemen snel contact met u op.

Lees verder...
&nbps;